Zaterdag 5 maart, de weergoden waren vandaag goed gezind, of zit de bedevaart naar Scherpenheuvel door de Kasseistampers er voor iets tussen?

50 praalwagens, allen om ter mooist en versierd met lichtjes, trokken vanuit de Diestsestraat en Demervallei richting Grote Markt om vandaar de stad rond te trekken om de 14 000 toeschouwers, die waren afgezakt naar Aarschot een mooie carnavalavond te bezorgen.

Onze carnavalgroep 'Feestzaal Ter Klasse', bestaande uit 29 carnavalisten, was ook dit jaar ook weer van de partij en dit voor de derde maal. Ons thema was 'Cowboy en Indiaan'.

Wagen
Een saloon met klapdeurtjes, totempaal, een kampvuur en een indianentent, verder nog lerenhuiden, zadels en allerlei toebehoren voor dit thema werden aangebracht. De sfeerverlichting werd zeker niet vergeten, we hadden dan ook wat meer lichtjes voorzien dan vorig jaar wat uiteindelijk een heel mooi resultaat gaf.

Zaterdag werd dan nog wat extra aangebracht, onze mascotte, de snoep, de speeltjes, de beertjes voor de kinderen en onze muziekinstallatie die zeker niet mocht ontbreken.

18 uur, vertrek via de Schoonhovendreef naar de Diestsestraat waar al enkele praalwagen ons stonden op te wachten. Onze bestuurder Guy, bracht ons veilig naar onze standplaats, nr. 29.

Alle onze carnavalisten waren nog niet aanwezig maar het duurde niet lang of ze kwamen mondjesmaat, mooi verkleed in Indiaan of Cowboy op onze standplaats aan.

19 uur, tijd om de stroom op te zetten en te checken of alles nog werkt, dan nog even wat foto's nemen voor de wagen en hup ... daar vertrekken de wagens voor ons, stilaan komt de stoet op gang en bereiken we al vlug de Grote Markt waar we opgewacht werden door een massa volk.

Verderop stonden de juryleden van de carnavalstoet, om de praalwagens van de stad Aarschot te beoordelen wie de mooist versierde wagen van dit jaar zou zijn.

De stoet trok dan verder via de omliggende straten van de stad en omstreeks 22 u kwamen we terug op ons vertrekpunt aan. Tijd om een bakkerskoekje te eten waarna we terug huiswaarts keerden en de wagen naar zijn stal brachten.

Tijd nu om naar de feesttent af te zakken, die ook dit jaar op de Grote Markt stond opgesteld. De afterparty, vol muziek en ambiance, geleid door de kasseistampers met als hoofdman de Marcel, die rond middernacht met de bekendmaking van de uitslag der mooist versierde praalwagen begon bekend te maken. Te beginnen met de laatste plaats en zo stilaan naar de eerste. Het werd spannend, nog steeds is onze naam niet genoemd. Derde plaats ...., yes we zijn bij de eerste twee. Maar toen kwam de kers op de taart, we werden EERSTE.

Duo paard
Daarom, aan allen, die zich ingezet hebben om dit carnavalsfeest te doen slagen, allen hartelijk dank voor jullie inzet, dank aan: onze chauffeur Guy, voor ons veilig heen en terug thuis te brengen, onze sponsors (Hip Hip Hoera voor de kleding) , de mensen die aanwezig waren op onze bieravond (om wat centjes bijeen te krijgen, zo kunnen we snoep kopen), de eigenaar van de wagen, Linda en Guy waar we alles mochten stockeren en klaarmaken, iedereen die iets meebracht om te versieren, onze groep carnavalisten, de familie Buvens, die voor de stockage van snoep en kledij zorgde, al onze werkers die aan de wagen meewerkten, Patrick Buvens onze fotograaf die weer zoals alle jaren voor de mooie foto's zorgde, Feestzaal Ter klasse voor het ter beschikking stellen van de zaal tijdens onze vergaderingen en dan onze voorzitster, Sanne, die alles in goede banen leidde tijdens de vergaderingen en voor de nodige documenten en afspraken zorgde. Merci Sanne jij doet dat goed, we hopen op een verlenging van uw voorzitterschap.

Mocht hier nog iemand vergeten zijn, ook u heel hartelijk bedankt voor uw steun, hoe, waar of wat dit ook moge zijn.

Alaaf, alaaf, alaaaaaaaaaaaf.

Willy W.

Klik op een foto hieronder!

   

Carnaval-lichtstoet 2016

   
© Feestzaal Ter Klasse